Pakketjes versturen
 
Hoe verstuur jij ze... Een paar mooie schoenen uit uw zorgvuldig gekozen collectie? Gebruik je de standaard schoenendoos of wordt er toch wel een speciaal pakketje van gemaakt? Zorg dat het een speciaal moment wordt voor uw klanten wanneer het pakketje wordt bezorgd. Hoe dit te doen?
 
 
First impression
 
Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Benut deze dus goed! 
Het begint bij de buitenkant van de verzending. Zorg dat het een mooi en verzorgd pakketje is. Maak gebruik van kleur, lintjes en stickers om de ontvanger een geluksmomentje te bezorgen. Zeg nou zelf, wanneer je eindelijk je schoenen ontvangt die je 2 dagen geleden besteld hebt en ZO graag wilt dragen ben je al blij. Maar hoe positief verrast zal je zijn wanneer de pakketbezorger je een super leuk en verzorgd pakket overhandigt?! Dit is toch een feestje op zich! Het is natuurlijk niet alleen de klant die je blij maakt maar wie weet keert diegene nu vaker terug naar je shop en zeker zal zij/hij over het o zo leuke pakketje vertellen tegen vrienden en familie. Wat hele simpele maar SUPER effectieve reclame is voor jouw shop!
 
 
Maar hoe gaan we dit aanpakken?
 
• Begin met het professioneel er uit laten zien van de bestelling. Zorg dat de klant een bevestiging krijgt van email en een track & trace code om het pakketje te volgen. De verzending moet netjes geadresseerd én gefrankeerd zijn. Maak hierbij gebruik van de mogelijkheden die de pakketdienst aanbiedt waarmee jij het pakketje gaat versturen. Zorg dat het verzendlabel niet te veel ruimte inneemt. Je moet natuurlijk nog wel plek hebben om de saaie doos op te vrolijken!
 
• Denk bij het opvrolijken van de buitenkant van een pakket aan pakpapier met een leuk patroontje. Stempels met teksten of figuren, leuke quotes, stickers, strikjes of andere leuke dingen die bij jou en je winkel passen.
 
• Buitenkant klaar? Door naar de binnenkant van het pakket! Deze verdient ook aandacht. Denk een handgeschreven briefje bij in de doos of een klein cadeautje. Deze extra dingen kosten weinig moeite, tijd en geld en zorgen dat de ontvanger een feestelijk gevoel krijgt bij het openmaken van het pakketje.
 
Makkelijk gezegd: maak van jouw pakketje een feest voor de ontvanger. Zorg dat je op deze manier positief opvalt. Bij het ontvangen van een pakketje bezorg je jouw klanten een fijne ervaring en dat wordt onthouden.
 
Hier nog een aantal voorbeelden van het leuk verpakken van een verzending: