Bij verkoop 


Zo veel mogelijk verkopen, een goede omzet draaien en uiteindelijk een succes volle winstgevende zaak hebben. Dat is iets wat elke schoenen retailer wel zou willen. Maar hoe? Dat is bij veel retailers dé hoofd vraag. Het uitzoeken van een goede collectie is zeer van belang, daarbij moeten de juiste modellen op de juiste momenten in de winkel staan, moeten de etalages goed benut worden en klanten trekken, een goede en klantvriendelijke service worden aangeboden en ga zo maar door. Zoals u al leest is er niet een antwoord op de hoofd vraag maar is het een samenhang van verschillende factoren.  

 

Wel zijn er natuurlijk een aantal trucjes om extra omzet te genereren en eentje daar van is het verkopen van bij producten, maar WEL de juiste! ;)

 

1. Wees duidelijk

Hartstikke leuk natuurlijk alles doen om zo veel mogelijk te kunnen verkopen maar wees wel duidelijk in welke sector de winkel zich bevindt. Is het een schoenen winkel, zorg dan dat meer dan 50% van je aanbod bestaat uit schoenen. Anders is het zo'n rommeltje en is er geen overzicht voor de klant.

 


2. Combinaties maken

Wel is het een goede keuze om standaard accessoires zoals riemen en tassen te verkopen als bij producten. Een riem is vaak een standaard accessoire voor een man en vrouwen lopen NOOIT zonder een tas.. ;) Zorg dat je de tassen en riemen die je verkoopt passend zijn bij de kleuren en materialen van een aantal schoenen. Dus bied bijvoorbeeld bij een nette zwarte suede herenschoen een zwarte suede riem aan. Of bij een cognac bruin laarsje een cognac bruine tas. 

 

 

3. What do you need 

Wat heb je allemaal nodig wanneer je schoenen gaat dragen? Denk daar bij na en zorg dat deze producten ook in jouw winkel verkrijgbaar zijn! Dus bijvoorbeeld sokken, zooltjes of een schoenlepel. Verschillende modellen schoenen zorgen er voor dat er ook verschillende modellen sokken aanwezig zullen moeten zijn en natuurlijk de onderscheiding tussen mannen en vrouwen. 

 

4. Kennis en kwaliteit

Bij verkoop van schoenen is het belangrijk dat de verkoper/verkoopster kennis heeft van schoenen en het materiaal en op welke manier dit het beste onderhouden kan worden. Het is belangrijk dat de kwaliteit boven alles staat en daarom ook zeer effectief om behandeling sprays aan te bieden bij het verkopen van een schoen. Leg uit waarom precies deze spray van belang is voor de langere levensduur van de desbetreffende schoen en overtuig de klant om uiteindelijk deze er bij te kopen.

 

En boven alles, zorg dat er vriendelijke en vrolijk winkel personeel klaar staat voor uw klanten. Het blijft immers zo dat de klant koning is :)

Meer tips nodig? Neem contact met ons op via mail of telefoon! 

 

PS. Ook wij bieden matchende riemen en tassen aan bij ons schoenen aanbod ;)